Dag 10: Hsipaw - Gokteik viaduct (trein) - Pyin Oo Lwin


Om 6:00 sta ik op. Ik heb al de nodige uren geslapen en lig al even wakker.
De tas wordt ingepakt en om 7:00 is er ontbijt.

fotoWe vertrekken om 8:30 achterin de bekende vrachtwagentjes naar het station in het dorp. De kaartjes worden hier nog met de hand geschreven. We hebben gereserveerde plaatsten in de 'upper class' wagon. Een kaartje voor de rit van vandaag (7 uur treinen) kost nog geen 5000 Kyat.

fotoDe trein vertrekt stipt om 9:30. De trein gaat langzaam (20 km/uur?) en flink wiebelend vooruit. Er zitten de nodige muizen in de trein. Ze laten zich meer en meer zien en zijn niet echt schuw. Ze hebben blijkbaar hun nesten in de achterleuning. Soms zie je er een in kruipen. Steeds zie je een of meer muizen voorbijrennen.

We mogen bij een stop bij een dorp even uit de trein. De trein blijft een kwartier staan en veel mensen gaan er snel iets eten.

foto foto Na ong. 3.5 uur komen over de beroemde hoge brug: Gokteik viaduct. Voor de brug blijven we even stilstaan om foto's te kunnen maken. Na een paar tunnels komen we bij de brug. Langzaam rijdt de trein naar de overkant. Iedereen heeft kans om foto's te maken. Al hangen natuurlijk overal de toeristen uit de ramen.

foto

We komen om 16:00 op onze bestemming aan: Pyln Oo Lwin. Het is een oude koloniale stad. De stad ligt vrij hoog, waardoor de Engelsen er tijdens de zomer verbleven om aan de hitte te ontsnappen.
Er zijn veel koloniale huizen te zien die nu vooral hotels lijken te zijn geworden.

Met taxi's rijden we naar het hotel: Royal Parkview. Dit is ook een oud koloniaal gebouw. Ik heb een mooie, grote kamer.

Met een aantal gaan we een biertje drinken bij de Woodland bar, die vrij dichtbij ligt. Er is Heineken, Tiger (ook van Heineken) en gelukkig ook Myanmar bier.

Terug in het hotel trek ik een lange broek aan (lees: Rits de broekspijpen aan de broek). Het is fris geworden. We gaan met vrijwel de hele groep eten bij een Indisch restaurant (Taj). Het is een klein stukje lopen naar het restaurant dat aan een meer ligt.

Het restaurant is groot (en nog leeg als we aankomen). Ik neem een pakora als voorgerecht (gefrituurde groenten) en Chicken Tikka Masala met garlic naan als hoofdgerecht. Het is allemaal weer erg lekker.
Om 21:00 zijn we terug in het hotel


de volgende dag