Dag 18: Parc Nazinga – Ouagadougou


Om 5:30 opstaan. Er is geen elektriciteit 's morgens.
We ontbijten om 6:00 in een donkere zaal. De 'kok' heeft zelf een lichtje.

De game drive begint om 6:30. Het is vrij fris op het dak.
We zien al vrij snel een groepje olifanten in de verte, maar ze verdwijnen achter de rotsen/begroeiing.

foto fotoEen paar keer zijn Roan antelopes en duikers te zien.

foto Op het einde zien we een kleine kudde olifanten vlak langs de weg.

Rond 9:30 is de game drive afgelopen. De bagage kan ingeladen worden en na een korte tijd vertrekken we.

foto fotoVandaag is er meer tijd en stoppen we bij een katoenplantage waar de oogst nog moet gebeuren.

Om 11:15 komen we in aan bij het restaurant van ons eerste bezoek aan deze stad. Ik kies weer dezelfde maaltijd (heel veel keuze is niet). Er gaan iemand de coca cola inkopen, maar dit blijkt niet te lukken. Dan maar een Fanta bestellen. Even later komt de melding dat er geen Fanta. Dan maar een Brakina. Dit lukt binnen een minuut.

Het eten is nu snel klaar en weer erg lekker.

We verlaten Pô om 12:15.

fotoEr is een erg korte stop bij een lokale markt. Een aantal mannen heeft al bier gedronken en het is zo minder gezellig.
Ibrahim koopt bonen-oliebollen. Ik proef er ook een en die blijkt goed te smaken.


foto fotoVoor het vertrek wordt er lagns de straat nog iets gekocht om mee te nemen naar de stad.

foto fotoIn de buurt van een paar meren stoppen we bij een vismarkt (in Koubri). Het wordt geen lange stop, zo groot is de markt niet.

foto foto Verder naar het noorden begint het weer druk te worden op de weg.
In en rond de stad zijn veel fietspaden die vol zijn met brommertjes.

fotoVoordat we naar het hotel rijden gaan we nog naar een souvenir markt om evt. een souvenir te kopen. Er wordt niets gekocht en we gaan door naar het hotel Pavillon Vert.

Op de kamer spoel ik al het zand van mij af in de koude douche.
Met een koud biertje zit ik bij de bar en maak een back-up van de foto's.

's Avonds eet ik een biefstuk met friet. Het is een lekker, goed stuk vlees. De keuken van dit restaurant is super.

De rekening wordt betaald. Het terugwisselen van CFA's naar Euro's lukt helaas niet. De rest van de avond is wat rondhangen en lezen. Later ben ik te moe om nog iets te doen behalve te zitten. Helaas is het vergeven van de muggen.

We gaan al voor 23:00 naar vliegveld met dezelfde landcruiser als de afgelopen dagen.

Bij het vliegveld nemen we buiten afscheid. Alleen met een ticket mag je het terrein van het vliegveld op.
Bij de ingang van het gebouw worden tassen gecontroleerd. Als ik de flightbag open heb hoeft de rest niet meer gezien te worden.

De incheck balies zijn nog gesloten tot 23:30.
Als ze open gaan is er weer een paspoortcontrole voordat je naar de balie kunt gaan. Een papiertje wordt ingevuld en kan ik inchecken.

Met de boarding pass ga ik door de paspoortcontrole die weer erg lang duurt. Van iedereen worden vingerafdrukken gemaakt.
De volgende stap is de controle van het gewicht van de handbagage. Daarna komt de veiligheidscontrole van de handbagage met een rontgenapparaat.

En als laatste is er nog een handmatige controle van de handbagage net voor de gate.

Het is 23:45 als we bij de gate zijn. De hele procedure ging langzaam maar al het personeel was vriendelijk.



de volgende dag