Ruim op tijd vertrek ik met de trein vanaf station Horst-Sevenum (8:30). Omdat er (weer eens) aan het spoor tussen Den Bosch en
Utrecht gewerkt wordt ga ik via Den Haag HS (10:30 A, 10:45). Daar is nog tijd voor een kop koffie te kopen op het perron. De trein
naar schiphol is op tijd, zodat ik (te) ruim op tijd op schiphol ben (11:15).
Ik ga inchecken en krijg een aangename verrassing : Het vliegtuig is gewisseld voor een kleiner model (fokker 100) en zit bomvol. Daarom mag
ik business class vliegen.
De vlucht naar Toulouse (15:00 - 16:50) verloopt vlot en om 17:20 sta ik (met bagage) buiten het vliegveld. Een busrit naar het busstation (gare Routiere) gaat iedere 20 minuten en duurt ook maar 20 minuten. Het treinstation (gare Matabiau) ligt langs het busstation.
Bij het kaartje kopen voor St. Girons (de uitspraak blijkt net iets anders) is er even verwarring bij de balie, maar dan krijg ik mijn kaartje
met het reisschema. De trein naar Boussens vertrekt pas om 19:40. Tijd genoeg dus om iets te eten en drinken.
De bediening in de stationsrestauratie is belabberd. Ik zit eerst aan een verkeerd tafeltje (voor drinkers) en dan duurt het nog een hele
tijd voordat dezelfde ober komt om de bestelling op te nemen. Gelukkig is het eten (met een wit biertje) wel goed.
De trein gaat op tijd. Er wordt van alles omgeroepen, maar met mijn kennis van het Frans heb ik geen flauw idee wat er gezegd wordt. Omdat er verschillende plaatsnamen op de deuren geplakt zijn vraag ik toch maar even na of ik de juiste trein heb.
Om 20:30 kom ik aan op het uitgestorven station van Boussens. Het station is duidelijk aan een opknapbeurt toe. Buiten op een bankje ga ik wachten
op de bus naar St. Girons. Er zit nog iemand op dezelfde bus te wachten.
Met een half uur vertraging komt de bus aan (21:30). Maar omdat het zondagavond is gaat de rit vlot en komen we vrijwel op tijd
aan in het centrum van St. Girons, place des Capots (22:00).
Te voet ga ik naar de andere kant van het centrum waar het hotel ligt voor de komende nacht.
Veel mensen zitten op terrasjes in het centrum. Een
Voor de zekerheid had ik nog een e-mail naar het hotel gestuurd dat ik laat zou aankomen.
Als ik aanbel bij het
Le Valier hotel wordt opgedaan door de eigenaar die mij vriendelijk begroet. Een geprinte e-mail ligt al klaar van de reisleider van etappe 4.
Voor het ontbijt spreek ik een tijd van 8:00 uur af.
Ik sorteer mijn bagage voor morgen en na een frisse douche ga slapen.